пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

03 вересня 2018 року у ВПУ №55 заплановано проведення єдиного уроку "ГЕРОЇ ДЛЯ НАС ЯК ПРИКЛАД..."

Патріотизм (грец. раtґiт — Батьківщина, Вітчизна) – це любов і відданість Батьківщині, прагнення своїми діями служити її інтересам. 
Патріотизм передбачає гордість за матеріальні та духовні досягнення свого народу, Батьківщини, бажання збереження її національних особливостей, її культурного надбання та захист інтересів своєї громади, народу загалом.


На світі чимало різних професій, і всі вони є важливими для суспільства. Є професії, які окрім знань, вимагають надзвичайного терпіння, виваженості, мужності, стійкості та навіть героїзму. Цьому не навчитися у жодному навчальному закладі, бо ці риси формують оточення, середовище, суспільні обставини. Мова йде про військових.             
Саме про героїв, патріотів ми говоритимемо на сьогоднішньому Першому уроці «Герої для нас як приклад...». Адже у зв’язку з непростими та нелегкими подіями в нашій державі - ці слова набувають нового значення. І звичайні українці, яких ми зараз називаємо героями, живуть серед нас, своїм прикладом показують, як потрібно чинити за певних ситуацій, спонукають діяти, допомагати іншим.

Сьогодні героїв дедалі більшає, адже кожен, хто стає на захист своєї держави, поповнює лави добровольців у війні на сході України, — герой. Кожен, хто робить свій внесок у перемогу України, — герой. Кожен, хто ризикує життям, аби надати таку потрібну допомогу в зоні АТО, — герой. І ми горді тим, що маємо стільки героїв із хоробрими серцями, які рятують Україну. І саме таким героям присвячуємо наступну сторінку.


Вишита колоссям і калиною,
Вигойдана співом солов'я,
Зветься величаво – Україною,
Земле зачарована моя.

Ми всі малі пагінчики твої
Прийшли у світ, щоб в нім добро творити.
Хоч, може, й кращі є на цій землі краї,
Та нам судилось в Україні жити.

Ми — патріоти, доньки і сини,
Для твого блага все в житті здолаєм!
Бо ти найкращий, краю мій ясний,
Вітчизну й матір ми не вибираєм.

Захищати Вітчизну — справа для справжніх мужчин!
Це не просто слова: честь, кар’єра, звання або чин...
Захищати Вітчизну — то Вічний вогонь у вінках,
То – з усіх почестей — честь, то професія, хлопці, така…
 В. Цимбалюк


Список героїв України [Електронний ресурс]. — Режим доступу: http://uk.wikipedia.org/: wiki/Список героїв України.

Немає коментарів:

Дописати коментар